Nieuwsbericht

Wat is een bulletkrediet en waarom is het interessant bij vastgoedinvesteringen?

Bulletkrediet: wat het is

In feite is een bulletkrediet een soort hypothecaire lening waarbij u een lage maandlast aflost. Het komt er eigenlijk op neer dat u geen of weinig dient af te lossen per maand, maar u het volledige bedrag pas op het einde de looptijd van de lening moet afbetalen. Maandelijks betaalt u alleen de interesten op het bedrag dat nog openstaat. Een bulletkrediet kan maximaal 20 jaar lopen.

Voor wie is een bulletkrediet interessant?

Aangezien het geleende bedrag pas op het einde van de lening moet worden afgelost, is een bulletkrediet een erg interessante formule voor mensen die er zeker van zijn dat er een groot kapitaal zal vrijkomen, of investeerders die tijdens de looptijd van de lening over extra (huur)inkomsten zullen beschikken.

Wanneer u voor een investeringseigendom kiest, kan het bulletkrediet dus een ideale formule zijn: u lost weinig af per maand en rekent op de extra inkomsten die u in de toekomst zal verwerven.

Laten we even de voor- en nadelen van een bulletkrediet op een rij zetten.

De voordelen van een bulletkrediet

  • U betaalt maandelijks alleen de interesten op uw geleende bedrag.
  • U kan uw kapitaal gebruiken zoals u wilt, omdat het niet wordt aangetast tijdens de leenperiode.
  • U kan dus nieuwe investeringsmogelijkheden verkennen.
  • Meer dan een derde van de leners voor een bulletkrediet is 50+, en dat geeft extra voordelen. Denk bijvoorbeeld aan zaken als de uitbetaling van pensioensparen, een erfenis die een extra waarborg vormen bij het aanvragen van een bulletkrediet.

Heeft een bulletkrediet nadelen?

  • Een bulletkrediet is duurder, omdat de interestvoet hoger is. Interesten bedragen zo’n 0,25% tot 1,5% meer. Dit hangt af van de bank in kwestie.
  • Er zijn meer kosten aan verbonden (buiten de interestvoet). U bent verplicht om een hypothecaire inschrijving met bijbehorende kosten aan te vragen. Dit kan zo’n 1000 euro meer kosten dan een goedkoper mandaat.
  • Er is een groter risico, afhankelijk van het kapitaal waar u op rekent. Het vergt ook veel discipline om ervoor te zorgen dat het kapitaal is vergaard aan het einde van de leenperiode.
  • Een bulletkrediet heeft veel strengere voorwaarden: er wordt door de bank gekeken naar eigen inbreng en het kapitaal dat u verwacht te krijgen. Bulletkredieten worden doorgaans het meeste toegekend aan mensen die erg kapitaalkrachtig zijn of bijvoorbeeld over voldoende reserve via groeps- of levensverzekeringen beschikken.

Kunnen we u helpen?

Onze beleggingsexperts zijn gespecialiseerd in alles wat investeren betreft. Zij informeren u graag over alle financieringsmogelijkheden en de diverse voor- en nadelen. Daarnaast helpen ze u uiteraard ook met het vinden van de ideale opbrengsteigendom.

Neem contact op voor meer informatie en stel meteen uw concrete vraag over investeren in vastgoed.


Meer informatie?